'Sklonite nelegalne taksiste ili blokiramo Kanton'

Radiosarajevo.ba
'Sklonite nelegalne taksiste ili blokiramo Kanton'


Blizu 700 vozača Sarajevo taksija jučer je protestnom vožnjom željelo ukazati na problem sve većeg broja ilegalnih taksi prijevoznika u Kantonu Sarajevo.

Taksisti su svojim vozilima krenuli od platoa Skenderije prema centru grada u sporoj koloni.

„Željeli smo upoznati građana Sarajeva sa legalnim taxi vozilom. Samim time iz centra grada smo potisnuli ilegalna taxi vozila. Uz poštivanje saobraćajnih znakova smo pružali besplatne taxi usluge“, kaže Enver Suljagić, predsjednik Udruženja Sarajevo taxi za Radiosarajevo.ba

Saobraćaj je bio u kolapsu, stvorila se velika gužva, građani Sarajeva su pješačili. Tramvaji su vozili, ali su kašnjenja bila velika.

„Građani Sarajeva ispaštaju zbog političke situacije, političara i nerada službi koje trebaju da sprovode zakone, a ne zbog Sarajevo taxija“, kaže Suljagić i dodaje da Udruženje Sarajevo taxi ima veliki broj pritužbi građana na neugodnosti u taxi vozilima, krađe mobitela, otimanje novčanika, a da se na kraju uspostavi da se to dešava u nelegalnim taxi vozilima.

Iz Udruženja Sarajevo taxi kažu da su se prije ove akcije članovi Udruženja obratili nadležnim institucijama tražeći zaštitu i uklanjanje nelegalnih taxi vozila sa ulica Kantona Sarajevo.

"Jučer smo izašli samo sa 30 posto kapaciteta, 27. marta ćemo izaći u punom kapacitetu i blokirat ćemo Kanton, a pridružit će nam se i kolege iz drugih dijelova Federacije“, najavljuje predsjednik Udruženja Enver Suljagić.

U Sarajevu, kako kaže Suljagić ima preko 1000 nelegalnih taxi vozila, a preko noći se ne mogu ukloniti sa ulica. Traže da nadležne institucije napokon počnu raditi svoj dio posla i da inspekcijski organi  počnu uklanjati nelegalna vozila sa ulica Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak