Sinoć u Sarajevu oštećena dva tramvaja

Radiosarajevo.ba
Sinoć u Sarajevu oštećena dva tramvaja

Nakon završetka fudbalske utakmice Slovačka – BiH sinoć su poslije 23 sata oštećena dva tramvaja.

Oštećenje je primijećeno po povratku vozila u garažu gdje su uviđaj obavili pripadnici PU Novi Grad, a pričinjena šteta na vozilima iznosi 130 KM, saopćeno je iz GRAS-a.

Od 1.januara do 11.septembra ove godine pričinjeno je više od 20 većih i manjih oštećenja na vozilima GRAS-a, 10 na autobusima, osam na tramvajima, tri na minibusima i dva na trolejbusima, a ukupna šteta je više od 15.000 KM.

Iz GRAS-a podsjećaju da je 25.jula kada su navijači ubacili baklju u tramvaj broj 215 pričinjena materijalna šteta  od 3.000 KM.

Također, u tom periodu zabilježeno je 11 slučajeva fizičkih napada na službene osobe GRAS-a od čega četiri s težim povredama.

"Ovakvi napadi i oštećenja često imaju višestruke posljedice u smislu povrijeđenih osoba, nanesene materijalne štete, vremena potrebnog za popravak vozila, poštivanja reda vožnje i na taj način štete nanesene savjesnim putnicima, a čime se istovremeno dovodi u pitanje sigurnost putnika i odvijanje javnog gradskog prijevoza", navodi se u saopćenju.

Stoga je iz GRAS-a upućen apel građanima za korektan odnos prema službenim osobama, korisnicima i vozilima preduzeća GRAS, a da bi građanima omogućili neometan i siguran javni gradski prijevoz, saopćila je Služba za odnose s javnošću GRAS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak