Sindikat GRAS-a tvrdi: Vozila su ispravna, krivi su vozači

Radiosarajevo.ba
Sindikat GRAS-a tvrdi: Vozila su ispravna, krivi su vozači

U sudaru dva tramvaja koji se desio u petak kod Mašinske škole, na svu sreću, nije bilo ljudskih žrtava. Povrijeđena su 74 putnika, od kojih šestero teže. Jučer su u sudaru GRAS-ovih autobusa na Ilidži povrijeđena tri putnika među kojima jedno dijete.

Sudari u kojima učestvuju GRAS-ova vozila postaju svakodnevnica, ali u Sindikatu vozača GRAS-a kažu da je za sve kriv ljudski faktor, a nikako neispravna vozila. 

Kako je za Oslobodjenje.ba kazao Nazif Dacić, predsjednik Sindikata vozača, veliki je broj vozača koji su neiskusni, ali koji su dobili rješenja da mogu voziti tramvaje ili autobuse.  

"Naša vozila su ispravna, ali imamo problem jer ljudi pod određenim pritiscima prođu obuku, a nisu dovoljno obučeni i nemaju iskustva da voze tramvaje. Vozila, a pogotovo tramvaji su u vrlo dobrom stanju, ali za sve je kriv ljudski faktor. Mi smo ponovo raspisali konkurs za prijem vozača i nadamo se da će ovaj biti u skladu sa zakonom i da će tramvajima i ostalim vozilima upravljati stručni vozači koje imamo. Nama veću nesigurnost predstavlja neobučenost vozača, nego neispravnost vozila", istakao je Dacić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak