Šestosjed na Jahorini u funkciji: Staze nepristupačne, karte se uredno naplaćuju (FOTO)

Radiosarajevo.ba

Na bosanskohercegovačkim Olimpijskim ljepoticama danas je pao dugo očekivani snijeg, što je bila prava poslasica za sve ljubitelje zimskih sportova.

Na Jahorini je, shodno vremenskim uvjetima koji su danas vladali, u rad pušten šestosjed na Poljicama. Jedna čitateljka portala Radiosarajevo.ba danas je odlučila posjetiti Jahorinu i uživati u zimskom idili, međutim, njen boravak je kratko trajao.

Naime, kako nam je kazala, šestosjed na Poljicama je pušten u funkciji, a da prije toga skijaši nisu upozoreni da na vrhu ima nedovoljno snijega, a da tamo gdje ga ima, nije prošla mašina za pravljenje staza.

"Danas je bilo jako neuslovno za skijati na Jahorini, čak i mnogo opasno, s obzirom na to da skijaši nisu upozoreni da na vrhu nisu uređene staze. Skijali smo bez orjentacije za stazu, što je opasno po život. Najgore od svega je kad sam se nekako uspjela spustiti - nisu mi htjeli vratiti dio novca za kartu, iako sam samo jednu žicu napravila", kazala nam je jedna nezadovoljna čitateljka.

Dodala je također da je prilikom čekanja za bilo kakve informacije, zatekla veliki red i gužve na ski kasi, jer je kako kaže, još bilo nezadovoljnih i uplašenih skijaša.

"Zvala sam i njihovu tehničku podršku i rekla da je ovo što rade opasno po život. Jedino su mi predložili da dođem sutra s kartama kod njih, da mi daju nove za taj dan. Uslovi za skijanje su mnogo loši, tačnije opasni, a na vrhu staze vjetar je oduvao snijeg", ispričala nam je.

Na kraju je dodala da su na ski kasama trebali skijaši biti upozoreni, a ne da se karte uredno naplaćuju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak