Sejad Salihović: Bosanci su jednostavno ludi za fudbalom

Radiosarajevo.ba
Sejad Salihović: Bosanci su jednostavno ludi za fudbalom

Sejad Salihović sa nestrpljenjem očekuje nastup sa svojom reprezentacijom u Brazilu. Ovo će za Bosnu i Hercegovinu, ali i fudbalera Hoffenheima biti veličanstven događaj obzirom da su se Zmajevi prvi puta plasirali na veliko takmičenje u svojoj historiji.

Tekst preuzimamo s prijateljskog portala Reprezentacija.ba.

''Bilo je neopisivo kada smo se vratili u Sarajevo poslije posljednje utakmice protiv Litvanije. 50.000 navijača nas je sačekalo sa pjesmom, slavljem, upaljenim bakljama. S jedne strane to je velika čast, ali sa druge strane još veća obaveza jer svi od nas žele vidjeti i dalje dobre rezultate. Bosnaci su ludi za fudbalom i uvijek žele vidjeti kako pobjeđujemo!'', govori Sejad Salihović.

''Argentina je favorit, no u svakom slučaju mi smo svjesni da imamo šansu proći grupu i to i želimo napraviti. Biće potrebno puno samopouzdanja, ozbiljnosti, truda, kvaliteta..'', komentariše Salihović našu grupu na Mundijalu.

Salihović je poznat po odličnom izvođenju penala. Kako kaže tu nema prevelike tajne.

''Pucanje penala praktično vi ne možete posebno navježbati. Morate biti mirni i skoncentrisani i opucati loptu što jače'', smatra fudbaler Hoffenheima kojega raduje što u reprezentaciji ima puno igrača iz Bundeslige.

''Mi iz Bundeslige smo još uvijek najbrojniji u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Uvijek ima puno zanimljivih tema za razgovor sa Ibiševićem, Spahićem, Bičakčićem i nikada nam nije dosadno'', riječi su Seje Salihovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak