Šeherzada Džafić najmlađa doktorica nauka u BiH

Radiosarajevo.ba
Šeherzada Džafić najmlađa doktorica nauka u BiH

Šeherzada Džafić (29 godina), asistentica na Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Bihaću, odbranila je krajem prošle sedmice doktorsku disertaciju na temu Prostori fakcije, fikcije i fantastike u djelu Irfana Horozovića na Filzofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Tako je Unsko-sanski kanton, pa i Bosna i Hercegovina, dobio prvog doktora nauka po Bolonjskoj deklaraciji čija je provedba u našoj zemlji još uvijek u procesu.

Doktorantica Džafić doktorsku disertaciju je predano i iscrpno pisala četiri godine, a odbranila je samouvjereno, sigurno i odlučno, dokazavši time da je usvojila nova teorijska znanja, ali i obećavši da će ih prenijeti na studente Univerziteta u Bihaću, javio je portal biscani.net.

Ovaj rad je značajan s više aspekata, a njegov poseban značaj je u tome što donosi nove teorije iz zapadnoevropskih književnih i kulturalnih studija te uspostavlja interkulturne veze između bosanskohercegovačke i hrvatske književnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak