Sedmica besplatnih kastracija i sterilizacija

Radiosarajevo.ba
Sedmica besplatnih kastracija i sterilizacija

Peta po redu sedmica besplatne sterilizacije i kastracije pasa i mačaka održat će se u Sarajevu od 30. jula do 4. augusta 2012., a provode je zajedničkim snagama Paws In Need Organization, Kantonalno javno preduzeće Veterinarska stanica Sarajevo i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo.

Zbog iznimne važnosti koju sterilizacija i kastracija napuštenih životinja na ulicama imaju, građani se pozivaju da podrže projekat i doprinesu humanom i postepenom smanjenju broja uličnih životinja, da spasu životinje osuđene na lutanje, patnju i nasilnu smrt. Svi građani na sterilizaciju ili kastraciju mogu dovesti svoje ljubimce ili ulične pse i mačke kojima žele pomoći.

Sedmica besplatne sterilizacija i kastracije pasa i mačaka traje u Sarajevu od 30. jula do 4. augusta. Kastracije i sterilizacije će se vršiti svaki dan od 30. jula do 03. augusta 2012., od 08:00h – 18:00h, a 4. augusta od 08:00h – 13:00h u Veterinarskoj stanici na Stupu, Ulica Nikole Šopa 41.

Kandidati za sterilizacije su najprije napušteni psi lutalice, ali i psi na lancu, psi u privatnom vlasništvu, napuštene mačke, mačke u privatnom vlasništvu koje nisu kućne mačke. Svi psi lutalice obuhvaćeni ovim projektom biće besplatno vakcinisani protiv bjesnila, očišćeni od stomačnih i vanjskih parazita, markirani žutom oznakom na uhu koja na sebi ima broj. Svi psi na lancu i u privatnom vlasništvu će biti očišćeni od stomačnih i vanjskih parazita.

Prethodnu najavu radi dobijanja termina potrebno je izvršiti pozivom na broj telefona 033/470-240 dežurne linije pri Veterinarskoj stanici na Stupu, od sada pa do 3.08.2012.

Sterilizacije i kastracije su najhumaniji najefektivniji način rješavanja problema napuštenih pasa i mačaka, ali i odgovoran način ponašanja skrbnika prema životinji, kojim se direktno utiče na njeno zdravlje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak