Savjetovališta o efikasnom korištenju energije

Radiosarajevo.ba
Savjetovališta o efikasnom korištenju energije

Švicarski Caritas i Centar za ekologiju i energiju su u Tuzli i Sarajevu otvorili  energetska savjetovališta koja omogućavaju svim građanima da brzo i besplatno dobiju osnovne savjete o efikasnom korištenju energije u zgradarstvu i mogućnostima korištenja obnovljivih izvora energije.

Građanima će biti dostupne informacije i savjeti o optimalnoj termoizolaciji ovojnice objekta (zid, krov, otvori...), mogućim uštedama energije, izbjegavanju toplotnih mostova, ispravnojorjentaciji objekata, problemima sa vlagom u prostoru, korištenju energetski efikasnih kućanskih aparata, izboru ili zamjeni energenta,korištenju solarne energije, toplotnim pumpama kao i drugim mogućnostima smanjenja potrošnje energije u zgradarstvu.

Vrijeme je za energetski efikasnu gradnju 

Savjetovalište u Sarajevu nalazi se u prostorijama švicarskog Caritasa (Travnička 1), a u Tuzli u Centru za ekologiju i energiju (M.Ž. Crnogorčevića 8). Građani savjete mogu dobiti i putem telefona 033 210 704 i 035 249 312, te putem e-mail adresa casuisse@bih.net.ba i dzemila.agic@bih.net.ba. Radno vrijeme savjetovališta je: ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom od 9.00 – 14.00 sati.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak