Savjet vozačima: Zbog vrućina pravite češće pauze

Radiosarajevo.ba
Savjet vozačima: Zbog vrućina pravite češće pauze

Zbog izvođenja neophodnih radova na mostu, danas će od 07 do 17 sati biti obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta M-5 Travnik-Donji Vakuf (na prevoju Komar). Za vrijeme obustave saobraj se preusmjerava preko Rostova (M-16.4 Novi Travnik-Bugojno).

Jutros se na putevima u BIH saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja. Izuzetak su dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Savjet vozačima da zbog izrazito toplog vremena u dnevnim satima prave češće pauze, posebno ako putuju na dužim relacijama.

Zbog sanacionih radova, svakodnevno od 07 do 18 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Bilalovac. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A1 Zenica-Sarajevo.

Danas i sutra izvodit će se deminerski radovi na dionici M-1.8 Srebrenik-Orašje (u Ceriku, na skretanju za Brčko). Od 08 do 16 sati dolazit će do povremenih kraćih obustava saobraćaja.

Na graničnim prelazima promet vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak