Savjet vozačima: Oprezno vozite

Radiosarajevo.ba
Savjet vozačima: Oprezno vozite


Jutros se prometuje po suhim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima. Magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prijelazu Brčko - Gunja, mostom preko rijeke Save, promet teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog izmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine. 

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik, priopćeno je iz Asocijacija automoto klubova u BiH.


Zbog izvođenja radova obustavljen je promet teretnih vozila na dionici M-5 Kaonik - Kiseljak u vremenu od 7 do 18 sati. Alternativni pravac je dionica Autoceste A1 Zenica - Sarajevo.

Na dionici M-14.1 GP Brod – Odžak, u dužini od 15 km, privremeno je obustavljen promet za teretna vozila nosivosti do 5 tona. Alternativni pravac je Brod - Derventa - Šešlije - Odžak.

Na dionicama cesta gdje su u toku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog izvođenja radova na dionici M-4 Tuzla (Drežnik) - Šićki Brod promet je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave, alternativni pravci za vozila koja dolaze iz smjera Tuzle usmjeravaju se u naselju “Irac" na M-4, a vozila koja dolaze iz pravca Šićke petlje na raskrižju za “Siporex” usmjeravaju se na M-4.

Zbog radova na asfaltiranju kolnika, do 15. travnja doći će do obustave prometa na R-423 od raskrižja na Teskeri do raskrižja za Vitaljinu. Radovi će se danas izvoditi od 7 do 18 sati, a sutra u ponedjeljak, od 7 do 14 sati. Za to vrijeme ovom dionicom moći će prometovati samo lokalno stanovništvo..

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje zbog izvođenja radova prometuje se usporeno, jednim prometnim trakom. Na istoj je dionici zabranjen promet za teretna vozila iznad 12 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova može se očekivati na dionicama:

- M-5 Donji Vakuf - Travnik (na mostu preko prijevoja Komar), Kiseljak - Busovača (u mjestu Bukovci),
- M-5.1 Kiseljak - Šamin Gaj,
- M-6.1 Posušje - Tomislavgrad (na mostu Kovači), Livno - Kolo,
- M-17 Sarajevo - Jošanica,
- M-18 Kladanj - Đurđevik.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na dionicama:

- M-18 Tuzla - Ugljevik (na području Priboja),
- R-463 Gradačac - Orašje (dionica Tramošnica - Obudovac),
- R-465 Doboj - Maglaj (na lokalitetu Trbuk).

U Karanovcu na R-414 Karanovac - Kneževo, zabranjen je promet preko mosta na rijeci Vrbas za vozila čija ukupna masa prelazi 20 tona.

Na dionici M-20 Gacko – Tjentište, preko prijevoja Čemerno, mogu prometovati samo vozila ukupne mase do 15 tona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak