'Sastanak s čelnikom Istočnog Sarajeva prioritet'

Radiosarajevo.ba
'Sastanak s čelnikom Istočnog Sarajeva prioritet'


Ivo Komšić izglasan je za novog gradonačelnika Sarajeva, ali da bi preuzeo funkciju morat će dati svečanu izjavu, zajedno sa dogradonačelnicima koji tek treba da budu izabrani.

Ivo Komšić novi gradonačelnik Sarajeva

U prvom obraćanju medijima kao novoizabrani gradonačelnik, Ivo Komšić je ponovio stavove koje je iznio ranije na sjednici Gradskog vijeća Sarajeva, kada je rekao da je previše političkih sukoba u Bosni i Hercegovini koji se ne bi smjeli i trebali prenositi u Gradskom vijeću.

"Sarajevo je glavni grad naše države i Federacije i mi se moramo ponašati shodno s tom snažnom simboličnom funkcijom koju ima gradonačelnik i Gradsko vijeće. To je velika obaveza", kazao je Komšić.

Druga važna stavka koju je naveo Komšić bila je integracija grada.

"Mi imamo administrativnu podjelu grada koja je rezultat Daytonskog sporazuma. Ja ne gajim iluzije da možemo ukinuti te administrativne prepreke, ali mi možemo integrirati grad funkcionalno kroz projekte. Mislim da je to naša velika funkcija i važna dužnost, mnogo veća od bilo kojih drugih. Jer mi možemo povezati dva dijela grada bez obzira na administrativne podjele. Jedan od prvih mojih sastanaka bit će sastanak s čelnikom istočnog Sarajeva", rekao je Ivo Komšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak