Sastanak o GRAS-u: Ni riječi o budućoj upravi

Radiosarajevo.ba
Sastanak o GRAS-u: Ni riječi o budućoj upravi

U prostorijama kantonalne Vlade jučer je održan sastanak pregovaračkih timova Vlade Kantona Sarajevo i Sindikata, a u vezi sa problemima u GRAS-u. Prema riječima Kemala Lukšića, predsjednika kantonalnog odbora Sindikata komunalne privrede, ni jučer ništa nije dogovoreno, osim da se sastanak nastavi 21. avgusta.
„Onime što je trebalo da se realizira u prethodnom periodu, a bilo je u mandatu uprave preduzeća, nismo zadovoljni. Kao sindikat nismo bili uključeni u izradu tih programa i rješenja“, navodi Lukšić

Pregovarački tim Vlade Kantona Sarajevo s premijerom Fikretom Musićem na čelu činili su i resorni ministar Haris Lulić, ministar privrede Rusmir Sendić, ministar finansija Mirza Sendijarević, te Zlatko Petrović, ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša.

„Sastanak je održan u vezi s analizom realizacije zaključaka donesenih na tematskoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo. Dnevni red je bio jako obiman i ozbiljan i nismo ga iscrpili tako da je nastavak sjednice zakazan za 21. avgust. Mi, kao sindikat, ne možemo izraziti zadovoljstvo dinamikom realizacije pomenutih zaključaka“, istakao je Lukšić.


Stav Vlade je, prema Lukšićevim riječima, da se izvrši analiza u kojoj mjeri je ko ispunio svoje obaveze predviđene zaključcima.

„Sindikat izražava nezadovoljstvo dinamikom koju su svi trebali poštovati. Zaključci su dijelom vezani za upravu preduzeća, a drugim za Vladu. Ni jednima ni drugima nismo zadovoljni. Vlada je dala neka obrazloženja.O budućoj upravi GRAS-a nije bilo pomena, ali nadam se da će u nastavku sjednice biti razgovora i  o toj temi, jer smo zainteresirani da se postave sposobni ljudi koji mogu realizirati donesene zaključke. Uglavnom ništa nije dogovoreno“, naglasio je Lukšić, objavilo je sarajevsko Oslobođenje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak