Sarajlijama prijeti novi saobraćajni kolaps

Radiosarajevo.ba
Sarajlijama prijeti novi saobraćajni kolaps

Građani Sarajeva su početkom ove sedmice na 24 sata ostali bez trolejbuskog i tramvajskog saobraćaja, koji je ponovo uspostavljen tek nakon što je GRAS uplatio ratu duga Elektroprivredi u iznosu od 160.000 KM.

Novi saobraćajni kolaps možemo očekivati krajem sedmice. Razlog je 2,9 miliona KM GRAS-ovog duga prema Elektroprivredi, a koji je, podsjećamo, dogovoren da se isplaćuje u 16 rata.

Kako je za Radiosarajevo.ba rekao Omer Hadžiomerović, v.d. direktor GRAS-a, "radi se" na rješavanju tog problema.

"Pokušavamo učiniti sve što je u našoj moći kako ne bi došlo do novog kolapsa saobraćaja", rekao je Hadžiomerović za Radiosarajevo.ba.

U međuvremenu su se pojavili 'novi' problemi. Zbog dugovanja od 100 miliona KM Porezna uprava Federacije BiH svaki čas bi mogla blokirati račune GRAS-u.

"Trenutno rješenja nema. Radimo na tome, bar što se tiče Elektroprivrede i ostalih problema, kako ne bi došlo do blokade računa", rekao Hadžiomerović za naš portal.

Kako je ministar saobraćaja u Kantonu Sarajevu Jusuf Bubica, rekao za Radiosarajevo.ba, ne bi ga čudilo da do kraja ove sedmice dođe do nove blokade saobraćaja, s obzirom na to da je GRAS dužan mnogim preduzećima, te je izgledna blokada računa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak