Sarajevski vrtići i Park zajedno u akciji: Da djeca imaju gdje da se igraju

Radiosarajevo.ba
Sarajevski vrtići i Park zajedno u akciji: Da djeca imaju gdje da se igraju

U potpunosti uređena i zelenilom bogata dvorišta, te opremljena, rekonstruisana dječija igrališta svakog od 30 vrtića u Kantonu Sarajevo - cilj su akcije koju zajedno poduzimaju preduzeće „Park“ i JU “Djeca Sarajeva“.

Oko 3000 mališana koji svoje vrijeme provode u vrtićima tako će dobiti svoj prostor za igru na svježem zraku. 

Današnji sastanak između predstavnika dviju kantonalnih preduzeća bio je povod da se pronađu najbolja rješenja i načini kako postići zajednički cilj. 

"Poznato je da za ovu namjenu niko i niti i jedna institucija nema planiran novac. Mi smo spremni uložiti svoju stručnu pomoć besplatno, a za realizaciju odnosno rekonstrukciju svakog dvorišta vrtića sigurni smo da ćemo dobiti pomoć i podršku svih firmi i organizacija koje znaju šta znači društvena odgovornost i obaveza prema našim najmlađima"- kazao je Safet Baltić, direktor preduzeća „Park".  

"Zajedno sa preduzećem „Park“ čiji inženjeri su već gotovo završili snimanje terena i prikupljanje foto dokumentacije i koji će izradit pojedinačna idejna rješenja, krenut ćemo u „potragu“ za firmama i organizacijama, odnosno potencijalnim donatorima da nas podrže u realizaciji tih projekata, konkretno da nam pomognu u rekonstrukciji dvorišta vrtića. Evo i ovo je prilika da pozovemo sve one koji vole djecu, kojima je zdrav razvoj djece prioritetni cilj da nam daju podršku i pomognu da svako dijete u Sarajevu ima sigurno, s edukacijskog stajališta prihvatljivo, uređeno i lijepo dvorište svog vrtića kao što to i zaslužuje- kazala je Aida Stambolić- Grošo iz JU „Djeca Sarajeva“. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak