Sarajevski taksisti: Ne damo naša stajališta

Radiosarajevo.ba
Sarajevski taksisti: Ne damo naša stajališta

Javna rasprava o Nacrtu zakona o taksi-prevozu u Kantonu Sarajevo koja je trajala mjesec završena je.

Kada bi se ovaj prijedlog mogao naći pred zastupnicima u Skupštini Kantona Sarajevo još se ne zna, ali, kako je kazao Enver Suljagić, predsjednik Udruženja Sarajevotaksi, oni su iznijeli brojne primjedbe na Nacrt i proslijedili ih Ministarstvu saobraćaja KS-a.

Nikada nećemo pristati da svi ostali taksisti koriste naša stajališta, a ako bi se to dozvolilo, onda bi svaki dan ispred BBI-ja bili svi taksisti. Ko bi onda radio na Ilidži i u drugim dijelovima KS-a? Nama ni cijene nisu iste i to bi samo stvorilo haos na ulicama. Obišli smo sve klubove zastupnika u Skupštini KS-a i u javnu raspravu uključili sve koji nam mogu pomoći da zakon bude takav da pomaže, a ne da odmaže legalnim taksistima”, kaže Suljagić za Oslobođenje i nastavlja:

“Nezadovoljni smo i predloženim brojem taksi-vozila. Ranije je omjer bio jedno taksi-vozilo na 700 stanovnika, a sada predlažu jedno vozilo na 500 stanovnika. U Federalnom zakonu stoji da taj broj može ići od 500 do hiljadu. Znači i tu hoće da nas prevare.”

Taksisti su, kako je naglasio Suljagić, nezadovoljni i radom inspekcije jer se (ponovo) povećao i broj nelegalnih prevoznika...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak