Sarajevo večeras: Vijećnica zasvijetlila u plavom (VIDEO)

Radiosarajevo.ba

Lijepa aprilska noć u Sarajevu...

Grad je večeras zasvijetlio plavo. Povodom svjetskog Dana autizma koji se obilježava drugog dana mjeseca aprila, u ''drukčijim'' je bojama večeras zasjala i sarajevska Vijećnica. 

Svjetski dan autizma: Danas svijetlimo u plavom za sve s autizmom!

Reporter portala Radiosarajevo.ba snimio je simbol grada Sarajeva s Bistrika. Pogled lijep, grad u dolini i - plava boja.

Pogledajte kako Sarajevo večeras izgleda.

Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježava se 2. aprila. Ovaj dan je rezolucijom Ujedinjenih naroda iz 2007. godine određen kao datum na koji se širom svijeta nastoji podizati svijest o autizmu, te potrebama i sposobnostima ljudi koji imaju ovaj poremećaj.

Poremećaj autističnog spektra (Autistic Spectrum Disorder - ASD) je neurorazvojni poremećaj koji se javlja u djetinjstvu i traje doživotno. Posljednje informacije najveće svjetske organizacije za autizam "Autism Speaks" su da 1 od 68 djece (1 od 42 dječaka i 1 od 189 djevojčica) ima autistični poremećaj u razvoju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak