Sarajevo: Svi traže povrijeđenog psa

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Svi traže povrijeđenog psa

 

U Sarajevu se desio novi zločin nad uličnim psom. Nakon Vuleta, kojem je vilica gotovo presječena oštrim predmetom, primjećen je pas sa gotovo raznesenom njuškom.

Udruženje za zaštitu i dobrobit  životinja Život apeluje na sve one koje vide ovog psa da se jave na telefone 062/526-360 (Arijana), 066/174-286 (Jelena), 062/943-232 (Aida) i 061/866-222 (Dženana).

Ponuđena je i nagrada od 300 KM za informacije o lokaciji psa.

Pas je prvi put primjećen kod Druge gimnazije, da bi se kasnije kretao na relaciji od Željezničke stanice, Marijin Dvora, Vilsonovog šetališta i Kovačića. Posljednji put je primjećen na Soukbunaru, gdje ga je jedna građanka uspjela fotografisati. Nakon toga je pas pobjegao. Veterinari navode kako se najvjerovatnije radi o prostrijelnoj rani od metka, što, nažalost, u Sarajevu nije rijedak slučaj ni u centru grada.

"Krajem današnjeg dana ili sutra ujutru bi trebala krenuti organizovana potraga za psom, budući da je pas iscrpljen, a zbog svog stanja ne može ni da jede i pije te mu je svaki minut dragocijen. Zainteresovani građani koji bi željeli da učestvuju u potrazi mogu se javiti na navedene brojeve telefona", izjavila je za Radiosarajevo.ba Arijana Arifović iz udruženja Život.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak