Sarajevo: Supruga Davorina Popovića otrovala se ugljenmonoksidom

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Supruga Davorina Popovića otrovala se ugljenmonoksidom

Ljekari Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo jučer su, oko 17. 40, obavijestili policiju kako su dvije osobe povrijeđene zbog trovanja ugljenmonoksidom u stanu u sarajevskoj ulici Mis Irbina.

Kako su objavili lokalni mediji, lakše povrijeđene su Sanja Popović, supruga pokojnog Davorina Popovića, i njena prijateljicaFerida Mujkanović.

Obje su dovezene na KCUS, a, kako su potvrdili s Klinike, nakon ljekarskog tretmana puštene su na kućno liječenje.

Avaz je objavio kako je izvor blizak istrazi kazao kako je najvjerovatnije „došlo do povrata produkata sagorijevanja iz bojlera te je došlo do trovanja ugljenmonoksidom; uzrok povrata može biti neispravan dimnjak ili neispravan bojler što je u nadležnosti etažnog vlasnika.“ Isti izvor naveo je kako plin nije curio ni u stanu ni u zgradi.

Istovremeno, Oslobođenje, uz gornju fotografiju, donosi i izjavu sina povrijeđene Sanje Popović – Daria Popovića, koji je izrazio žaljenje za sinoćnje plasiranje brojnih netačnih informacija u medijima: od toga da je došlo do curenja plina, pa do to doga da se desila i eksplozija...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak