Sarajevo: Sanacija klizišta Kaptol počinje 2. jula

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Sanacija klizišta Kaptol počinje 2. jula

Sanacija klizišta u ulici Kaptol 14-32 počet će  2. jula, potvrdio je Feni koordinator za klizišta u Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo Fuad Babić.

Za realizaciju i nadzor projekta sanacije klizišta Kaptol zadužen je Zavod za izgradnju KS-a. Projekt sanacije klizišta Kaptol uradio je Institut za geotehniku Građevinskog fakulteta u Sarajevu 

„Projekt sanacije klizišta u ulici Kaptol je složen projekt u kome se radi kompletna sanacija komunalne infrastrukture: vodovodne i kanalizacione mreže (fekalna i oborinska kanalizacija), drenažnog sistema, javne rasvjete te sanacija stepeništa s okolnim odmorištima gdje će biti postavljene nove klupe za odmor“, kazao je Babić za agenciju Fena.

Inače, ukupna vrijednost projekta je 450.000 KM, a investitor je Općina Centar Sarajevo. Radovi će trajati 90 dana.

Također, uzrok nastanka klizišta na ovom lokalitetu je loše održavanje infrastrukture i komunalnih priključaka posebno kanalizacije, zbog čega je došlo do propadanja kamenih stepenica što predstavlja opasnost za prolaznike, kao i za okolne stambene objekte i stanare zgrada s obje strane stepeništa.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak