Sarajevo: Rent a car taksi od danas nelegalan

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Rent a car taksi od danas nelegalan


Takozvani rent a car-taksi od danas je nelegalan na ulicama u Federaciji Bosne i Hercegovine, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Jusuf Bubica.

U Službenim novinama Federacije Bosne i Hercegovine 27. juna 2013. godine objavljen je Pravilnik o dopunama pravilnika o tehničko-eksploatacionim uslovima za vozila kojima se obavljaju pojedine vrste prijevoza, a stupio je na snagu u noći s četvrtka na petak.

"Sva rent a car vozila koja budu imala oznake koje asociraju na vršenje taksi usluge ili budu obavljali taksi usluge smatrat će se nelegalnim. One koji ne budu poštivali ovu odluku, sankcionirat će policija i inspekcija", rekao je za Radiosarajevo.ba Jusuf Bubica.

Zbog nepoštivanja odredaba Zakona o cestovnom prevozu Federacije Bosne i Hercegovine propisane novčane kazne koje se kreću u rasponu od 50 do 15.000 KM.
Podsjećamo, taksisti su zbog velikog broja nelegalnih taksista, mahom tzv. rent a car - taksija, za 25. juni bili najavili proteste od kojih su odustali nakon brojnih sastanaka s predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo gdje su dobiličvrsta uvjeravanja da će njihovi problemi biti riješeni u roku od trideset dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak