Sarajevo: Radovi u Pehlivanuši, Kakanjskoj…

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Radovi u Pehlivanuši, Kakanjskoj…

 

U Bosni i Hercegovini jutros se na većini putnih pravaca saobraća bez dužih zastoja po pretežno mokrom kolovozu.

KANTON SARAJEVO:
- Zbog radova od 08 do 16 sati usporeno je saobraćanje u ulicama Pehlivanuša, Kakanjska, Tahtali sokak i Avdage Šahinagića.
- Zbog izgradnje objekta  od 08 do 16 sati na snazi je zabrana parkiranja vozila na raskrsnici ulica Kemal Begova i Hasana Kikića i na raskrsnici ulica Danijela Ozme i Hasana Kikića. 

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skreće se pažnja na moguće mjestimične odrone kamenja. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila. 

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: M-18 Kladanj-Đurđevik (u vremenu od 07 do 17 sati), M-5 Travnik-Donji Vakuf (na prevoju Komar) i M-5.1 Kiseljak-Šamin Gaj. Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično-jednom trakom.  

Zbog veće količine vode na kolovozu za saobraćaj je zatvoren GP Gabela Polje. Na ostalim graničnim prelazima  nema dužih zadržavanja.

RADOVI:
M-4

Drežnik-Šićki Brod - zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme obustave putnička i teretna vozila koja dolaze iz pravca Tuzle, na semaforima u naselju "Irac" se usmjeravaju na magistralni put M-4. Vozila koja dolaze iz pravca Šićke petlje, na raskrsnici kod "Siporex"-a se usmjeravaju na M-4.
M-5
Busovača-Kiseljak - Zbog većeg oštećenja kolovoza na prilazu mostu u mjestu Bukovci, saobraćaj se odvija otežano.
Donji Vakuf-Travnik-radovi na rekonstrukciji mosta na planinskom prevoju Komar. Na mjestu izvođenja radova saobraća se jednom trakom-naizmjenično.
M-17
Sarajevo-Jošanica - u toku su radovi na sanaciji natputnjaka na petlji Jošanica. Na mjestu izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.
Doboj-Modriča (dionica Šešlije-Johovac ), zbog izlaska vozila i mašina angažovanih na izgradnji  autoputa Banja Luka-Doboj dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja, radnim danom  i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati. 
M-18
Kladanj-Đurđevik-radovi na rehabilitaciji magistralne ceste. Od 07 do 17 sati, na mjestu izvođenja radova u funkciji jedna saobraćajna traka.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
M-20
Gacko-Foča- na prevoju  Čemerno  mogu saobraćati vozila ukupne mase do 15 tona, autobusi  i vozila izvođača radova. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak