Sarajevo: Probni popis u Općini Centar

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Probni popis u Općini Centar

Jedna od općina koja je uključena u projekt probnog popisa stanovništva je Općina Centar Sarajevo, pa će od 15. do 29. oktobra u dijelu naselja Gorica popisivači iz Općine Centar raditi na probnom popisu. Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević je imenovao tročlanu Popisnu komisiju Općine Centar u sastavu: Jasna Beba, predsjednica, i članovi Amir Mujan i Mevla Softić.
Probni popis će biti proveden u Bihaću, Cazinu, Orašju, Tuzli, Lukavcu, Zenici, Kaknju, Goraždu, Travniku, Mostaru, Neumu, Širokom Brijegu, Livnu, a na području Sarajeva u općinama Centar, Ilidža, Novi Grad, Novo Sarajevo, Stari Grad i Ilijaš. Probni popis predstavlja test prije glavnog popisa stanovništva domaćinstava i stanova u BiH, koji je planiran od 1. do 15. aprila 2013.
„Zavod za zapošljavanje nam je uputio osobe s biroa na testiranje, od kojih smo odabrali četiri koje će raditi na probnom popisu. Oni su prošli četverodnevnu obuku za instruktore i članove popisnog tima. Od 15. do 29. oktobra od 9 do 21 sat će popisni tim obilaziti domaćinstva koja su određena u ovom popisnom krugu, a radi se o dijelu naselja Gorica, smještenom između ulica Dajanli Ibrahim-bega, Hakije Kulenovića i Odobašine ulice“, kazala je predsjednica Popisne komisije Općine Centar Jasna Beba.

Ona je istakla da će prikupljeni podaci biti povjerljivi i iskorišteni samo u statističke svrhe: „Prikupljene podatke smo u obavezi do 3. novembra dostaviti Federalnom zavodu za statistiku, odnosno Agenciji za statistiku BiH. Dok traje probni, popis u Općini Centar će biti otvorena posebna kancelarija za građane ukoliko budu imali neka pitanja ili potrebu da se riješe neke nedoumice."

U Federaciji Bosne i Hercegovine probni popis će obuhvatiti teritorije 19 općina, odnosno 33 popisna kruga, javila je novinska agencija Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak