Sarajevo: Počelo snimanje filma Terorista

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Počelo snimanje filma Terorista

Počelo je snimanje kratkog igranog filma Terorista rediteljice Amre Mehić, a osim u Sarajevu neki od kadrova bit će snimljeni i u Budimpešti. Očekuje se da snimanje bude završeno početkom marta. Na prvoj klapi tog filma rediteljica je novinarima danas kazala da je scenarij napisao Srđan Vuletić, a tema filma je stigmatizacija izbjeglica u današnjoj Evropi. Ističe da je tema aktualna, vjeruje da će film biti dobro prihvaćen kao i da će publika uživati "u prezentaciji te teme na ovakav način". Glavna uloga povjerena je albanskom glumcu Iliru Tafi i bh. glumici Vanesi Glođo.


''Sigurna sam da sam napravila pravu podjelu, da je izbor glumaca odličan. Nastojimo završiti snimanje filma do festivala koji slijede, a mislim da će biti završen do početka marta'', kazala je.

Rediteljica otkriva da je glavni lik izbjeglica koji je došao u Evropu i tamo našao utočište. Ekonomska kriza je u njegovoj obitelji. On pokušava naći posao da bi prehranio obitelj i počinje se baviti terorizmom.

Ilir Tafi koji u tom filmu tumači glavnu ulogu vjeruje u taj projekt i njegov uspjeh, njegova uloga je bez teksta, ali s puno emocija.

''Malo je problem igrati takvu ulogu, ali pronašao sam način da to uradim na pravi način. Vjerujem da će to biti dobro odigrana uloga'', kazao je. Rediteljica Mehić naglasila je kvalitetnu suradnju što su je ostvarili s producentskom kućom u Budimpešti te precizira da se scenama u tom gradu film i završava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak