Sarajevo: Odzvonilo ilegalnim 'rent a car' taksistima

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Odzvonilo ilegalnim 'rent a car' taksistima

Jučer, 27. juna 2013. godine, u Službenim novinama Federacije BiH (broj 49/13) je objavljen Pravilnik o dopunama pravilnika o tehničko-eksploatacionim uslovima za vozila kojima se obavljaju pojedine vrste prijevoza, čime je isti pravilnik i zvanično stupio na snagu, saopćeno je iz press službe Kantona Sarajevo.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je obavijestilo prijevoznike na području Kantona da je Pravilnik dopunjen novim stavom u kojem se navodi:

"Na vozilu kojim se obavlja rent a car prijevoz mogu se nalaziti samo tvorničke oznake proizvođača tog vozila, registarske tablice i naljepnice koje se postavljaju na osnovu odredbi Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH.  U vozilu se ne smije nalaziti dodatni uređaj pomoću kojeg se određuje bilo koji element na osnovu kojeg se formira cjenovnik ili cijena usluge iznajmljivanja vozila."

Pravna i fizička lica čija su vozila obuhvaćena navedenim odredbama, dužna su oznake na vozilima prilagoditi oznakama propisanim ovim Pravilnikom u roku od 8 dana od dana stupanja na snagu pravilnika.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo apeluje na nadležne službe inspekcija i ministarstava unutrašnjih poslova Federacije BiH i Kanotna Sarajevo da isključuju iz saobraćaja prijevoznike koji budu kršili odredbe ovog Pravilnika, saopćeno je iz press službe KS.

Podsjećanja radi, brojni ilegalni taksisti u Sarajevu izbjegavali su inspekciju i policiju tako što su dodavali rent a car oznake na vozila, te tvrdili da obavljaju rent a car prijevoz čime su nanijeli velikuštetu zakonitim taksi-prevoznicima u gradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak