Sarajevo, Mostar, Banjaluka: Besplatni udžbenici za osnovce

Radiosarajevo.ba
Sarajevo, Mostar, Banjaluka: Besplatni udžbenici za osnovce

Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje Bosne i Hercegovine u saradnji s njemačkom razvojnom agencijom GIZ danas će upriličit će dodjelu udžbenika i školskog materijala za učenice i učenike petih razreda u osnovnim školama na području Mostara, Sarajeva i Banje Luke, javlja Fena.

Dodjela knjiga u Sarajevu bit će upriličena u OŠ Mehmedalija Mak Dizdar, a prisustvovat će zamjenica direktorice Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje Mirela Šuman, direktor škole Mehmedalija Mak Dizdar Munib Kukavica te predstavnik Programa jačanja javnih institucija u BiH Elvis Mujanović.

Istog dana dodjela udžbenika i školskog materijala bit će upriličena i za učenice i učenike osnovnih škola Georgi Stojkov Rakovski u Banjoj Luci i Antun Branko Šimić u Mostaru.

U svim ovim školama bit će podijeljeno ukupno 1.175 udžbenika i 1.540 školskih sveski za 77 učenika.

Donaciju je osigurala njemačka razvojna agencija GIZ kroz saradnju s APOSO u okviru Programa jačanja javnih institucija u BiH.

Agencija za predškolsko, osnovo i srednje obrazovanje je u okviru testne faze novoizrađenog softvera za prikupljanje, evaluaciju i daljnu distribuciju podataka o vanjskom vrednovanju učeničkih postignuća, sarađivala s ovim školama, gdje su direktori, nastavnici ali prije svega i učenici pokazali veliki stepen susretljivosti u cilju stvaranja novog softvera za upravljanje podacima o vanjskom vrednovanju, saopšteno je agencije Via Media.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak