Sarajevo: Dužnici će biti isključeni sa sistema grijanja

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Dužnici će biti isključeni sa sistema grijanja


Aktivnosti na isključenju korisnika centralnog grijanja koji imaju dugovanja prema KJKP Toplane Sarajevo nastavit će se od ponedjeljka 20. maja, saopćeno je iz ovog preduzeća.

Ukupna potraživanja KJKP Toplane prema korisnicima centralnog grijanja na dan 30.aprila 2013. godine iznose 65 miliona KM za stambeni prostor i 8.5 miliona KM za poslovni prostor.

Isključenja korisnika sa sistema centralnog zagrijavanja će se odnositi na sve korisnike stambenih i poslovnih prostora na jednocijevnom i dvocijevnom sistemu mrežnog razvoda, a vršit će se redoslijedom po visini dugovanja, od najvećih prema manjim dugovanjima.

"Ako je riječ o jednocijevnom sistemu, gdje cijevi prolaze vertikalom kroz haustor, onda se na mjestu račvanja u stanove cijev presijeca. U slučaju da je riječ o dvocijevnom sistemu onda se isključivanje provodi u stanovima i uz policiju, ukoliko je to potrebno", pojasnio nam je Ženja Ljubuškić, šef kabineta direktora JKP Toplane za Radiosarajevo.ba.

Aktivnosti na isključenju korisnika centralnog grijanja će se provoditi uz podršku Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo i Općina, a u skladu sa Uredbom za proizvodnju distribuciju i korištenje toplotne energije.




Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak