Sarajevo: Čobanija u 'zoni sumraka'

Radiosarajevo.ba

 

"Živim u ulici Čobanija (u Sarajevu) koja se već tri dana nalazi u 'zoni sumraka'. Naime, tri dana nam ne radi ulična rasvjeta i ovdje je haos", požalio se čitatelj portala Radiosarajevo.ba (podaci poznati Redakciji).

Kaže da je u ovoj ulici nakon 20 sati mrkli mrak te "da poslovni prostori ne ostave upaljena svjetla ne bi se vidio ni prst pred okom".

U našem nastojanju da dobijemo više informacija o ovom slučaju, te saznamo koji je razlog zašto u ovoj ulici ne radi ulična rasvjeta, nismo uspjeli saznati mnogo. 

Kontaktirali smo Elektroprivredu (informativnu službu) gdje nam je rečeno da je javna rasvjeta u nadležnosti Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Kantona Sarajevo.

Kontaktirali smo ministarstvo, gdje smo dobili odgovor da je pomoćnik ministra Zlatka Petrovića za komunalne poslove na godišnjem odmoru, a da je ministar Petrović na sjednici (sjednica kolegija op.a), te da ne možemo dobiti nikakve informacije o ovom slučaju. 

"Ne smijemo djecu puštati nakon 20 sati, jer ih svako može zaskočiti iz nekog ćoška. Kažu da je bilo obijanja automobila, a ja primijetim povećan broj narkomana. Nije samo moja ulica bez ulične rasvjete, nego i Ejuba Ademovića, Mjedenica, Skenderija, Hamdije Kreševljakovića, Adila Grebe, Skenderpašina... Od mosta Drvenija do mosta Suade Dilberović i Olge Sučić", navodi čitatelj u pismu upućenom redakciji portala Radiosarajevo.ba

Dalje navodi da je ovaj slučaj prijavio Elektroprivredi i mjesnoj zajednici Skenderija - Podtekija, ali da nije dobio nikakav odgovor. 

Nadamo se da će ovaj slučaj biti riješen prije nego pomoćnik ministra za prostorno uređenje i zaštitu okoliša dođe s godišnjeg odmora.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak