Sarajevo: Bez prometa u ulicama T.O. paše i Kranjčevićeva

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Bez prometa u ulicama T.O. paše i Kranjčevićeva

Saobraćaj se na većini puteva u BiH ovoga jutra odvija bez dužih zastoja. Kolovoz je u zapadnim krajevima naše zemlje  zbog kiše mjestimično mokar pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

KANTON SARAJEVO:
-Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj u ulici Topal Osman paše (most preko rijeke Miljacke). Dok traju radovi saobraćaj se odvija alternativnim  pravcima.
-Zbog sanacionih radova, danas i sutra od 07:30 do 19:30 sati dolazit će do povremenih polusatnih obustava saobraćaja u ulici Kranjčevićeva. 
-Zbog radova od 08 do 16 sati usporeno je saobraćanje u ulicama Adema Buće i Mrakuša.
-Zbog izgradnje objekta na snazi je obustava saobraćaja u ulici Hasana Kikića kod br.3 u dužini 50m.

Počeli su sanacioni radovi na mostu u mjestu Dobrinje, zbog čega  je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1. Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno- jednom kolovoznom  trakom (u dužini od 3 km).

BIHAMK podsjeća, zbog sanacionih radova, svakodnevno od 07 do 18 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Bilalovac. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica  A1 Zenica-Sarajevo. Na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko pola sata. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog održavanja vjerske manifestacije "Dani Ajvatovice 2013", danas i sutra, zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona, dok se u Donjem Vakufu kroz centar grada u potpunosti obustavlja saobraćaj u vremenu od 16 do 17 sati; Zbog održavanja Međunarodne auto trke na brdskim stazama na magistralnoj cesti M-4.2 Cazin-Srbljani u vremenu od 10 do 20 sati saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na regionalne ceste.

RADOVI:
MAGISTRALNI PUTEVI: 
M-5.1
Kiseljak-Rakovica- u toku su sanacioni radovi, zbog čega se na mjestu izvođenja radova saobraća naizmjenično, jednom  trakom.
M-6.1
U Livnu, zbog sanacije mosta preko rijeke Bistrice saobraćaj je obustavljen i preumsjeren na alternativne pravce.
M-16
U Karanovcu, na raskrsnici sa regionalnim putem  R-414, saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.
M-17
Konjic-Sarajevo-u mjestu Šunje zbog sanacionih radova saobraća se usporeno.
M-18
Srednje-Krivojevići -u toku su sanacioni radovi, od 08 do 17 sati na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Olovo-Kladanj-u toku su sanacioni radovi na mostu na Karauli, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Kladanj-Đurđevi-Ljubače, na više mjesta u toku su sanacioni radovi, od 07 do 17 sati  u funkciji jedna saobraćajna traka.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
M-20
Gacko-Foča- na prevoju  Čemerno  mogu saobraćati vozila ukupne mase do 15 tona, autobusi  i vozila izvođača radova. 

REGIONALNI PUTEVI:
R-413a Ovčarevo-Galica, zbog većeg odrona saobraća se samo u smjeru Galica-Ovčarevo.
R-414  Skender Vakuf-Karanovac (Ljubačevo) zbog sanacionih radova usporeno saobraćanje.
R-442b Krupac-Igman na reonu sela  Šerifići, zbog izvođenja radova na deminiranju terena od 08 do 16 sati (osim subote i nedjelje), dolazit će do povremenih 30-minutnih obustava saobraćaja.
R-469 Banovići-Živinice-zbog sanacionih radova, od 7 do 17 sati moguće su kraće obustave saobraćaja u jednoj traci.

ZABRANE
Na GP Brčko-Gunja dozvoljen je dvosmjerni promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmjerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h. 

M-18 Brod na Drini-Šćepan Polje - zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
M-20 Gacko-Tjentište-na prevoju Čemerno mogu saobraćati vozila ukupne mase do 15 tona, autobusi i vozila izvođača radova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak