Saobraćaj u BiH se odvija nesmetano

Radiosarajevo.ba
Saobraćaj u BiH se odvija nesmetano


U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća nesmetano, uz povoljne uslove za vožnju

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Konjic, Drežnik-Šićki Brod, Travnik-Donji Vakuf i Olovo-Kladanj-Đurđevik.

Zbog sanacionih radova, od 7 do 18 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Kiseljak. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A1 Zenica-Sarajevo.

Zbog izvođenja radova na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Jošanica (u blizini petlje Podlugovi) tokom dana zatvorene su preticajne trake u oba smijera (u dužini od 200 metara). Mole se vozači da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna

U Kantonu Sarajevo će povodom manifestacije Djeca Sarajeva, danas od 10.45 do 12 sati biti obustavljen saobraćaj u ulici Maršala Tita (od raskrsnice sa ulicom Trampina do raskrsnice sa ulicom Koševo).

Zbog radova na rekonstrukciji mosta, izmjenjen je režim saobraćaja u ulici Topal Osman paše. Dok traju radovi za saobraćaj su zatvorene krajnje desne trake u oba smjera.

Zabrana saobraćaja od 8 do 18 zbog sanacije kolovoza u ulicama: Pehlivanuša, Curak, Podgaj i Talirevića. Zbog radova od 8 do 16 sati usporeno je saobraćanje u ulicama: Kamenica, Dobojska, Nalina, Jukićeva. 

Zbog izgradnje objekta od 8 do 16 sati na snazi je zabrana parkiranja vozila na raskrsnici ulica Kemal Begova i Hasana Kikića i na raskrsnici ulica Danijela Ozme i Hasana Kikića. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak