Saobraćaj u BiH bez smetnji

Radiosarajevo.ba
Saobraćaj u BiH bez smetnji

Na glavnim putnim pravcima u BiH saobraćaj teče bez smetnji i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi, saopšteno je iz Asocijacije auto-moto klubova u BiH.

Na dionicama puteva gdje su u toku radovi saobraća se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije saobraćaja.

Zbog izvođenja radova na dionici M-4 Tuzla (Drežnik) - Šićki Brod saobraćaj je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave, alternativni pravci za vozila koja dolaze iz smjera Tuzle usmjeravaju se u naselju Irac na M-4, a vozila koja dolaze iz pravca Šićke petlje na raskrsnici za Siporex usmjeravaju se na M-4.

Zbog izvođenja radova na asfaltiranju na Bočnom naplatnom mjestu Kakanj, danas od 10 do 14 sati i od 15 do 17 sati, doći će do potpune obustave saobraćaja na dionici R-445 autoputa A-1-Kakanj. Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci:

Iz Kaknja u pravcu Visokog: regionalna cesta do Visokog kroz naselje Doboj.
Iz Kaknja u pravcu Zenice: regionalna cesta Kakanj - Lučani.
Iz pravca Sarajeva za Kakanj: a-1 izlaz Visoko pa regionalna cesta Visoko - Kakanj.
Iz pravca Zenice za Kakanj: Lučani - Donji Kakanj - Kakanj.

Zbog izvođenja radova obustavljen je saobraćaj teretnih vozila na dionici M-5 Kaonik - Kiseljak u vremenu od 7 do 18 sati. Za vrijeme obustave, alternativni pravac je dionica A1 Zenica - Sarajevo.

Zbog izvođenja radova obustavljen je saobraćaj na dionici R-435 Konjic - Borci (dionica Glavčine - Borci) u vremenu od 9 do 13 sati i od 14 do 17 sati.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje zbog izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom. Na istoj je dionici zabrana saobraćaja za teretna vozila iznad 12 tona.

U Karanovcu na R-414 Karanovac - Kneževo, zabranjen je saobraćaj preko mosta na rijeci Vrbas za vozila čija ukupna masa prelazi 20 tona.

Na dionici M-20 Gacko - Tjentište preko prevoja Čemerno mogu saobraćati samo vozila ukupne mase do 15 tona. 

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Brčko - Gunja, mostom preko rijeke Save, saobraćaj teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog izmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak