Saobraćaj se odvija po mokrom kolovozu

Radiosarajevo.ba
Saobraćaj se odvija po mokrom kolovozu

Zbog kiše koja je padala tokom noći,  u većem dijelu zemlje jutros se saobraća po mokrom ili vlažnom  kolovozu, ali  bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.  Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Tuzla, Jezero-Jajce, Bistrik-Lapišnica, Bugojno-Kupres, Lašva-Zenica i Grude-Ljubuški.  

Zbog većeg odrona potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-418 Prozor-Tomislavgrad (u blizini Varvare). Putnička vozila, kao i teretna vozila do 5,5 tona saobraćaju obilaznicom u blizini, dok ostala vozila za sada ne mogu proći.

U toku su sanacioni radovi na mostu u mjestu Dobrinje, zbog čega je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno- jednom kolovoznom  trakom (u dužini od 2,5 km). Također, na autoputu A-1, ali na dionici Visoko-Kakanj zbog demontaže čeonog naplatnog mjesta Kakanj, saobraćaj se odvija dvosmjerno (na dužini od oko 2,5 km).

Zbog sanacionih radova na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Bilalovac, saobraćaj se za sve kategorije vozila povremeno tokom dana odvija jednom trakom-naizmjeničnim propuštanjem  vozila

Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BIH čeka se u intervalima od 15 do 30 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su kraća.  

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak