Saobraćaj se odvija po mokrom kolovozu

Radiosarajevo.ba
Saobraćaj se odvija po mokrom kolovozu


Zbog kiše koja je padala tokom noći ili ponegdje još uvijek pada, u većem dijelu BiH saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, bez vanrednih ograničenja. Skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Drežnik-Šićki Brod, Travnik-Donji Vakuf i Olovo-Kladanj-Đurđevik.

U toku su radovi na sanaciji kolovoza na dionici M-17 Rajlovac-Jošanica (na lokalitetu potputnjak "Oštrik"). U vremenu od 20 do 06 sati saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

Zbog sanacionih radova, od 07 do 18 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Kiseljak. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A1 Zenica-Sarajevo.

Od danas do 10. 05 izvodit će se radovi na dionici A-1 Podlugovi-Jošanica (u blizini petlje Podlugovi). Zbog toga će preticajne trake u oba smijera biti zatvorene u dužini od oko 200 m. Radovi će se izvoditi samo u toku radnog vremena, tako da će signalizacija u noćnim satima biti uklonjena, a sve trake prohodne.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak