Saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja

Radiosarajevo.ba
Saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja


Prohodnost većine putnih pravaca u BiH jutros je dobra i saobraća se bez posebnih ograničenja, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozorava se na smanjenu vidljivost, zbog magle. Skreće se pažnja i na odrone kamenja na kolovoz.

I dalje je, zbog izlijevanja vode na kolovoz, na snazi potpuna obustava saobraćaja na magistralnom putu M-14.1 Bosanska Dubica-Bosanska Gradiška (u mjestu Gašnica). U funkciji su alternativni pravci. Iz istog razloga (izlijevanje vode na kolovoz), kao i oštećenja kolovoza obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-419a Tomislavgrad-Blidinje (dionica Mandino selo-Rašćani).

Zbog izvođenja neophodnih radova (sječa i izvoz šumskih drvnih asortimana), danas će od 08 do 15 sati dolaziti do kraćih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta M-18 Olovo-Kladanj (na Karauli).

Na graničnim prelazima promet vozila protiče uz kraća zadržavanja

Na magistralnom putu M-17, na dionici Sarajevo-Jošanica u toku su radovi na sanaciji natputnjaka na petlji Jošanica. Na mjestu izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

U Kantonu Sarajevo je zbog radova na asfaltiranju do ponoći obustavljen saobraćaj u ulici Edhema Mulabdića. Zbog radova od 8 do 16 sati usporeno je saobraćanje u ulicama Kakanjska, Pehlivanuša, Ćebedžije donje, Brdo Džamija i Jukićeva. Zbog izgradnje objekta od 8 do 16 sati na snazi je zabrana parkiranja vozila na raskrsnici ulica Kemal Begova i Hasana Kikića i na raskrsnici ulica Danijela Ozme i Hasana Kikića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak