Saobraćaj se odvija bez dužih zastoja

Radiosarajevo.ba
Saobraćaj se odvija bez dužih zastoja

Ovoga jutra nema dužih zastoja u odvijanju saobraćaja na putnim pravcima u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz BIHAMK-a. Sporija i opreznija vožnja vozačima se preporučuje na dionicama koje vode kroz usjeke, zbog mogućih odrona.

Također se preporučuje da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uvjete, voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno do 15. aprila.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

U Kantonu Sarajevo zbog radova na sanaciji kolovoza od 8 do 16 sati usporeno je saobraćanje u ulicama: Ante Fijamenga, Za Beglukom i Kakanjska.

Zbog izgradnje objekta do početka aprila od 8 do 16 sati na snazi je zabrana parkiranja vozila na raskrsnici ulica Kemal Begova i Hasana Kikića i na raskrsnici ulica Danijela Ozme i Hasana Kikića.

Na GP Brčko-Gunja dozvoljen je dvosmjerni promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmijerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak