Saobraćaj bez dužih zastoja, magla smanjuje vidljivost

Radiosarajevo.ba
Saobraćaj bez dužih zastoja, magla smanjuje vidljivost

U Bosni i Hercegovini jutros se saobraća bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja. Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozorava se na smanjenu vidljivost zbog magle, posebno u zapadnoj i sjevernoj Bosni.

Vozači se savjetuju da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Skreće se pažnja i na učestale odrone kamenja na kolovoz.

Na dionicama gdje  se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Tuzla, Tuzla-Kalesija, Bugojno-Kupres i Jajce-Banja Luka.

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete  u tunelima Lendava, Jelašje i Crnaja (M-17 Konjic-Jablanica) saobraćaj će se danas i sutra  od 8 do 18 sati odvijati  naizmjenično-jednom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. 

Radovi na magistralnim putevima:

M-4

Tuzla-Kalesija, u mjestu Tojšići u toku su sanacioni radovi, naizmjenično propuštanje vozila. Također, u mjestu Rainci, zbog sanacije mosta, saobraća se novoizgrađenom obilaznicom (devijacijom).

M-14.1 

Bosanski Brod-Odžak (u mjestu Liješće) zbog deminerskih radova dolazi do kraćih obustava saobraćaja od 8 do 16 sati.

 M-16

Bugojno-Kupres-u toku su sanacioni radovi, na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

U Karanovcu, na raskrsnici sa regionalnim putem R-414, radovi na mostu, saobraćaj preko mosta dozvoljen vozilima do 5 tona i visine  do 2,80 m.

Jajce-Banja Luka-u toku su radovi na dionici Šeher (Toplice)-Karanovac, obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

M-16.4

Prolaz kroz Bugojno, zbog sanacionih radova saobraća se jednom trakom uz moguće obustave do 15 min.

M-17

Mostar-Čapljina (u mjestu Buna) u toku je sanacija mosta, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

Ulaz u Maglaj, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji mosta na rijeci Liješnica obustavljen je saobraćaj na ulazu u grad Maglaj sa južne ulazne petlje na M-17. Do završetka radova, saobraćaj se sa M-17  prema Maglaju odvija sa sjeverne ulazne raskrsnice u naselju Misurići.

M-18

Semizovac-Olovo-u toku je sanacija dva mosta, saobraća se naizmjenično-jednom trakom (u dužini od cca 200 m).

Olovo-Kladanj-u toku su sanacioni radovi na mostu na Karauli, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

Radovi na regionalnim putevima:

R-466 Kamenica-Ponijeri, zbog sanacije mostova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac (Kakanj-K.Sutjeska-Ponijeri).

Radovi u Kantonu Sarajevo:

Zbog rekonstrukcije Stupske petlje izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa).

Zbog rekonstrukcije  i izgradnje Južne longitudinale  u ulici Zagrebačka  izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Hiseta, Hasana Kikića, Ante Fijamenga, Žrtava fašizma i Breka, saopšteno je iz IC BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak