Saobraća se po mokrim i klizavim cestama

Radiosarajevo.ba
Saobraća se po mokrim i klizavim cestama

U Bosni se jutros saobraćaj odvija po mokrim i klizavim cestama u Bosni, dok su u Hercegovini kolnici pretežno suhi, saopšteno je iz Asocijacije auto-moto klubova u BiH.
 
Magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.
 
Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.
 
Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na cestama.

Na dionicama cesta gdje su u toku radovi saobraća se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.
 
Zbog izvođenja radova na dionici M-4 Tuzla (Drežnik) - Šićki Brod saobraćaj je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave, alternativni pravci za vozila koja dolaze iz smjera Tuzle usmjeravaju se u naselju Irac na M-4, a vozila koja dolaze iz pravca Šićke petlje na raskrsnici za Siporex usmjeravaju se na M-4.
 
Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje zbog izvođenja radova saobraća  se usporeno, jednom trakom. Na istoj je dionici zabrana saobraćanja za teretna vozila iznad 12 tona.
 
Na dionici M-20 Foča - Gacko zbog sanacije klizišta moguće su povremene kraće obustave saobraćaja.
 
Zbog izvođenja vojne vježbe, danas u vremenu od 08:00 do 16:00 sati biće poptuno obustavljen saobraćaj na dionici R-411 Han Kola - Stričići. Za vrijeme obustave, saobraćaj će se preusmjeravati na alternativni pravac Han Kola - Ledenice - Stričići.
 
Zbog izvođenja radova, danas u vremenu od 08:00 do 17:00 sati bit će potpuno obustavljen saobraćaj na dionici R-414 Karanovac - Kneževo (u mjestu Ljubačevo). Za vrijeme obustave, saobraćaj će se preusmjeravati na alternativni pravac.
 
Sporije odvijanje saobraćaja zbog radova očekivati je:
- M-6.1 Posušje - Tomislavgrad (na mostu Kovači), Livno - Kolo,
- M-17 Sarajevo - Jošanica,
- M-19.2 Kladanj - Vlasenica (u mjestu Vitalj),
- M-20 Trebinje - granični prelaz Ivanjica.
 
U Karanovcu na R-414 Karanovac - Kneževo, zabranjen je saobraćaj preko mosta na rijeci Vrbas za vozila čija ukupna masa prelazi 20 tona.
 
Na dionici M-20 Gacko - Tjentište preko prijevoja Čemerno mogu saobraćati samo vozila ukupne mase do 15 tona.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.
 
Na graničnom prijelazu Brčko - Gunja, mostom preko rijeke Save, saobraćaj teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog izmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak