Sadnjom stabala i cvijeća obilježen Dan planete

Radiosarajevo.ba


Dana planete Zemlje
Kantonalno javno komunalno preduzeće Park danas je obilježilo sadnjom novog cvijeća i drveća i to u saradnji s predstavnicima lokalih zajednica, djecom i osnovcima sarajevskih škola.

Dan planete Zemlje radnici preduzeća Park  obilježili su i u općini Centar i to u naselju Mejtaš sadnjom sezonskog cvijeća na prostoru uz Spomen obilježje šehidima i poginulim borcima. Osim toga, Parkovim sezonskim cvijećem i ukrasnim grmljem OŠ Silvije Strahimir Kranjčević uredili su prostor svoje škole u okviru aktivnosti ekološke sekcije.

Već od ranih jutarnjih sati radnici su bili na terenu, pripremajući sve neophodno za sadnju novih stabala lipe u ulici Džemala Bijedića u blizini OŠ Čengić vila, te crvenocvjetnog kestena u Parku mladenaca na Čengić vili.

Sadnju i zalijevanje stabala zajednički su obavili osnovci OŠ Čengić vila, Nedžad Koldžo, načelnik Novog Sarajeva sa saradnicima, te Muharem Fišo, v.d. direktor i Suad Hećo, izvršni direktor Parka želeći i ličnom primjerom doprinijeti obilježavanju ovog vrlo značajanog ekološkog datuma.

U općini Novi Grad u naselju Dobrinja, na obali istoimene rijeke uzvodno od Parka prijateljstva, predstavnici Općine Novi Grad upriličili su završetak radova na uređenju nove meeting tačke za mlade u okviru projekta PEOPLE vs BORDERS, gdje je Park bio izvođač radova, a čime se baš na 22. april željelo još jednom ukazati na važnost novih i unapređenje postojećih zelenih površina.

Ovom prilikom načelnik Koldžo apelirao je na građane da čuvaju zelenilo i uređene površine, jer samo tako novac koji se više puta investira u obnovu uništenih i polomljenih stabala, parkovskog mobilijara i zelenih površina može biti utrošen u izgradnju novih aleja, zelenih površina, dječijih igrališta i drugog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak