Sabahudin Delalić predsjedavajući Gradske uprave

Radiosarajevo.ba
Sabahudin Delalić predsjedavajući Gradske uprave


Sabahudin Delalić
izabran je na današnjoj sjednici za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva: 15 gradskih vijećnika glasalo je za njegov izbor, dok je za kandidatkinju Edinu Latif glasalo 11, a nevažeći je bio jedan listić.

Sjednici prisustvuje 27 od 28 delegata koji su na početku sjednice položili zakletvu.

Tokom glasanja bilo je tehničkih problema, pa je odlučeno da svaki poslanik na papiru označi za koga glasa i pojedinačno priđe stolu i preda glas.

Sabahudin Delalić dobitnik je Šestoaprilske nagrade i osvajač brojnih medalja u sjedećoj odbojci na olimpijskim igrama, te evropskim i svjetskim prvenstvima. Član je SDA i izjašnjava se kao Bošnjak.

"Mislim da bi bilo jako loše da danas ne bude završena konstituirajuća sjednica, jer ne bismo mogli održati radnu sjednicu, a onda ne bismo mogli izabrati dobitnika Šestoaprilske nagrade, što bi bilo jako loše", rekao je Delalić, koji je dodao i to da nije iznenađen izborom na funkciju predsjedavajućeg Gradske uprave.

Velija Katica, poslanik SDA, izrazio je žaljene što niko iz CIK-a nije prisustvovao.

Za zamjenike predsjedavajućeg Gradskog vijeća izabrani su Miro Lazović iz SDU i Gradimir Gojer iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Zamjenici predsjedavajućeg ne mogu biti iz istog reda naroda kao i predsjednik. Miro Lazović sa 15 glasova, ispred Tatjane Ljujić Mijatović sa 12 glasova. Gradimir Gojer jedini je bio kandidat iz hrvatskog reda naroda, a za njega je glasalo 16 za, pet protiv, dva suzdržana, dok su četiri bila nevažeća listića

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak