S Bijele tabije uklonjene 22 vreće ekološkog otpada

Radiosarajevo.ba
S Bijele tabije uklonjene 22 vreće ekološkog otpada

Članovi NVO altruista Svjetlo u saradnji s učenicima osnovne škole Hamdija Kreševljaković, realizirali su danas ekološku akciju Čista naša dvorišta-Bijela tabija s koje su uklonjene 22 vreće od 120 litara ekološkog otpada, javlja Fena.

Ovo je peta ekološka akcija koja se odvija u okviru Zajedno, stvaramo jednake šanse, upoznajemo i volimo naš Stari Grad ili ukupno deveta u ovoj godini.

Projekat realizira NVO altruista Svjetlo, a projekt je izabran među sedam najkvalitetnijih od 138 pristiglih projektnih prijedloga.

Cilj projekta je poboljšati socijalnu uključenost osoba s umanjenim sposobnostima i građanski aktivizam. Planirano je da se u okviru projekta za 74 osobe sa i bez umanjenih sposobnosti realiziraju 174 edukativne radionice kroz programe: škola fotografije, škola ekologije, škola planinarstva, art kreativne radionice, društvene aktivnosti, te organiziraju ekološke akcije, planinarski izleti, prodajne izložbe fotografija i ručnih radova.

Ova aktivnost se realizira u sklopu UNDP-ovog projekta Jačanje lokalne demokratije III-LOD III koji finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od dva miliona eura, saopćeno je iz NVO altruista Svjetlo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak