Remi iz Elementala za Radiosarajevo.ba - Vidimo se sutra u Slogi!

Radiosarajevo.ba
Remi iz Elementala za Radiosarajevo.ba - Vidimo se sutra u Slogi!
U Sarajevo će Elemental sutra navečer predstaviti pjesme s novog, dvostrukog albuma Tijelo.

"Dolazimo u Sarajevo sutra, u istom sastavu, samo smo ljepši i mlađi". kaže nasmijana Remi iz grupe Elemental za Radio Sarajevo uoči sutrašnjeg koncerta u sarajevskom klubu Sloga. 

U Sarajevo će Elemental predstaviti pjesme s novog, dvostrukog albumaTijelo.

"Nismo dugo svirali u Sarajevu, jer smo u jednom periodu svirali svaka tri mjeseca. Sad je prošla godina, što je za Elemental i Sarajevo previše. Jučer smo svirali u Ljubljani,  i shvatili smo da smo posljednji put tamo bili prije tri godine. Velike periode bez svirki, da se ne vidimo s publikom ne želimo da dopustimo, pogotovo s publikom u Sarajevu", kaže Remi.

Ispričala nam je kako je nastao dupli album:

"Kada smo prije godinu dana bili na probi shvatili smo da nam dobro pjesme idu. Imali smo probu tri puta dnevno, i samo smo razmišljali o pjesmama. Izađemo vani na pauzu, i skontamo da ne znamo koju izabrati – jer su nam već tada sve bile dobre. Neko je rekao 'idemo napraviti dupli album' i svi smo u tom trenutku to odbacili kao potpuno suludu ideju."

No, kada su se našli u studiju i kada su morali od 18 pjesama izbaciti nekih sedam... 

"Tad smo se vratili na tu ideju o duplom albumu. Nismo ni pomislili da ostavimo to za narednu godinu. Ma ko će čekati,  to su tad već stare stvari. Napisala sam u međuvremenu novih pjesama. Uvijek treba stvarati tako da to bude odraz tvog trenutnog raspoloženja. Zato, nema šanse da izvlačim stare pjesme", govori Remi.

Elemental i novim albumom izlazi iz hip-hopa u klasičnom smislu.

"Počeli smo istraživati, pa se već dugo ne smatram repericom. To znam raditi i to je moje sigurno mjesto, kojem ću se vratiti, ali volim izlaziti iz sigurne zone", govori pjevačica.

Pošaljite poruku na Radio Sarajevo, te osvojite besplatnu kartu za sutrašnji koncert!

Dođite sutra u Slogu i poslušajte nove pjesme Elmentala

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak