Rekordan broj nominiranih za nagradu DOBRO za filantropiju Fondacije Mozaik

Radiosarajevo.ba
Rekordan broj nominiranih za nagradu DOBRO za filantropiju Fondacije Mozaik

Građani i građanke Bosne i Hercegovine i ove godine su prepoznali značaj nagrade Dobro za filantropiju i nominirali 62 osobe i 61 kompaniju, a pristiglo je preko 145 nominacija. Nominacijom su odlučili reći - hvala svim osobama i kompanijama koji se ističu svojim filantropskim davanjima i tako doprinose solidarnijem i boljem društvu.

Novina u nagradi Dobro za filantropiju ove godine je i priznanje za javnu ličnost koja se istakla po svojim filantropskim djelovanjima. Kompletnu listu svih nominiranih možete pogledati ovdje.

Naredni korak je verifikacija nominacija. Za kompanije to znači da će trebati dokazati svoja filantropska djelovanja, a o nominiranim osobama tražit ćemo dodatne dvije potvrde od osoba koje ih poznaju.

Odluku o pobjedniku donosi stručna Komisija, a svečana ceremonija dodjele nagrada održat će se polovinom novembra u Sarajevu.

Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije, za kompaniju i to za malu, srednju i veliku kompaniju te za osobu koja se posebno ističe po filantropskim davanjima. Nagradu će dobiti i mladi filantrop ili filantropistica te jedna javna ličnost. Posebno priznanje će dobiti jedna kompanija koja je u prethodnom periodu dala naročitu podršku omladinskim projektima. 

Projekt SIGN za održivost, u sklopu kojeg se dodjeljuje nagrada, finansira Evropska unija, a sufinansira Balkanski fond za demokratiju. 

Dobro je biti dobar!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak