Reditelj Obrad Nenazić: 'Ugasio' sam predstavu sa Moamerom Kasumovićem i to je jedino ispravno

9
A. S.
Reditelj Obrad Nenazić: 'Ugasio' sam predstavu sa Moamerom Kasumovićem i to je jedino ispravno

Reakcije javnosti iz cijele regije ne prestaju, nakon što je otkriveno da je poznati glumac Moamer Kasumović osuđen za krivično djelo bludničenja nad maloljetnikom.

Prvu se krenule reakcije iz Bosne i Hercegovine, pa Hrvatske, gdje je ekipa Nove TV donijela odluku otkazala seriju “Lud zbunjen normalan” zbog Moamera Kasumovića, sada stiže i prva reakcija iz Crne Gore.

Poznati reditelj Obrad Nenazić za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je da je "ugasio" predstavu Samo pošteno pa ko koga zajebe, u kojoj je igraju Moamer Kasumović i Omar Bajramspahić.

Pripremite zalihe: Više od 20 sarajevskih ulica danas bi moglo ostati bez vode

"Predstave više nema i ona je 'ugašena'. Čim sam saznao za dešavanja u vezi glumca Moamera Kasumovića, donio sam odluku da se više ne radi. To je jedina ispravna odluka", kaže Nenazić za Radiosarajevo.ba.

Na naše pitanje da li će neko od glumaca preuzeti ulogu Moamera Kasumovića u predstavi Samo pošteno pa ko koga zajebe, s obzirom na to da je imala sjajne prve reakcije, Nenazić je bio kategoričan:

"Ne, predstava neće biti obnavljana."

Televizijska kuća otkazala seriju “Lud zbunjen normalan” zbog Moamera Kasumovića

Zanimalo nas je da nam poznati reditelj kaže kako je saznao za slučaj "Moamer Kausmović".

"Iskreno, saznao sam iz medija, kada ste vi u Bosni prvi počeli pisati. Brzo je ta vijest stigla do nas u Crnoj Gori. Šokiran sam i iskreno osuđujem", kazao je Obrad Nenazić za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, iz Tužilaštva BiH je u četvrtak, 19. septembra, za naš portal potvrđeno da je glumac Moamer Kasumović osuđen na godinu dana zatvora zbog pedofilije.

Mona Muratović o slučaju "Moamer Kasumović": 'Lakše mi je bilo kad su mi umirali bliski ljudi'

"Na osnovu evidencija Tužilaštva KS informiramo vas da se protiv navedene osobe vodio postupak zbog krivičnog djela bludne radnje koji je pravosnažno okončan pred Općinskim sudom u Sarajevu. Proglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine", potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo za portal Radiosarajevo.ba.

Slučaj se dogodio 2021. godine, a nakon toga je uslijedila prijava i sudski proces koji je rezultirao presudom u kojoj je Moamer Kasumović dobio godinu dana zatvora.

S obzirom na to da zakon dopušta da se može "otkupiti" do godine zatvora (jedan dan oko 100 KM), bh. glumac to i učinio (platio 36.500 KM) zbog čega nikada nije otišao iza rešetaka.

Glumac Moamer Kasumović osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom iz 2021. godine

Moamer Kasumović je poznati glumac koji je glumio u brojnim predstavama i TV serijama, a široj regionalnoj publici poznat je po svojoj ulozi Damira Fazlinovića u hit seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

Više o slučaju 'Moamer Kasumović' čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak