Razriješeni vršioci dužnosti u 14 kantonalnih preduzeća

Radiosarajevo.ba
Razriješeni vršioci dužnosti u 14 kantonalnih preduzeća

Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zastupnici su s 18 glasova "za", 12 "suzdržanih" i dva glasa "protiv" razriješili vršioce dužnosti 14 kantonalnih preduzeća kojima je dvomjesečni mandat davno istekao.

Protiv ovih razrješenja glasali su, kako su i najavili, zastupnici Socijaldemokratske partije (SDP) BiH i Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH.

Tokom rasprave zastupnici su naglašavali da imenovanje upravljačih struktura preduzeća te kadrovska politika, uvijek izazivaju mnogo polemike kod zastupnika, budući da kako se mijenjaju parlamentarne većine i vlade tako se raspravlja i o kadrovskoj politici.

Potom je, sa 18 glasova za, devet suzdržanih i šest protiv, Skupština usvojila Prijedlog imenovanja predsjednika i članova skupština javnih preduzeća. S ovom tačkom završena je peta hitna sjednica, a nakon jednosatne pauze zastupnici će nastaviti 27. radnu sjednicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak