'Radovi na južnoj longitudinali moraju početi ovo ljeto'

Radiosarajevo.ba
'Radovi na južnoj longitudinali moraju početi ovo ljeto'

Nakon potpisivanja ugovora između Ministarstva saobraćaja, Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i domaćeg izvođača radova mostarske firme HP Investing, najavljeno je da će izgradnja prve faze na južnoj longitudinali (saobraćajnici) početi u toku juna, ali vidljivih promjena na trasi od mosta Suade i Olge do skretanja za Vraca još uvijek nema.

Kako nam je rekla Alma Zilić, stručna suradnica u Direkciji za puteve KS, radovi jesu počeli, ali oni tehničke prirode, a tek su sada stekli uvjeti za početak radova i formiranje gradilišta.

"Početak radova kočila je banka od koje smo tek sada dobili saglasnost za angažovanje nadzornog odbora koji je izabran preko tendera", rekla je Zilić, za Radiosarajevo.ba.


Tako će nadzor radova, čija vrijednost iznosi oko 4,5 miliona KM, vršiti firma Divel iz Sarajeva.

"Mi smo za to vrijeme predali projektnu dokumentaciju, proučavali smo trasu i radili ono što smo mogli, ali ništa konkretnije nismo mogli učiniti bez nadzornog odbora. Sada je potrebno odraditi još neke tehničke detalje među kojima je i izmjena režima saobraćaja nakon čega bi trebalo uslijediti formiranje gradilišta", rekla nam je Zilić.

Nije poznat tačan datum kada bi grubi radovi mogli početi, ali, kako nam je rekla Zilić, oni moraju startati ovog ljeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak