Radnici preduzeća ZOI '84 prekinuli proteste

Radiosarajevo.ba
Radnici preduzeća ZOI '84 prekinuli proteste

Zastupnici SKupštine Kantona Sarajevo nisu podržali prijedlog Vlade Kantona Sarajevo da se dvijema odlukama zaduži za 10 miliona KM u kojima je 1,9 miliona KM bilo predviđeno za oporavak Kantonalnog javnog preduzeća ZOI '84, javlja Fena.

Nakon ovakve odluke zastupnika okupljeni radnici preduzeća ZOI '84 ispred zgrade Vlade KS razišli su se i najavili sastanak radnika za sutra u 09.00 sati u dvorani Zetra.

Predsjednik Sindikata ZOI '84 Alija Hodžić kazao je novinarima da će se na sutrašnjem sastanku dogovoriti o daljim potezima radnika koji ističu i da nisu primili četiri plate.

„Ovim činom žele pokazati da žele ugasiti ovo preduzeće, jer su novci trebali biti utrošeni na obnovu i osiguranje uvjeta kako bi radnici mogli nastaviti raditi, ali to neki nisu htjeli“, istaknuo je Hodžić.

Jasno je poručio da će zimska sezona biti na vrijeme otvorena neovisno o tome kako će se radnici snaći za novce koji im nedostaju, jer neće dozvoliti da firma nestane.

Hodžić kaže da još uvijek radiklane mjere ne bi trebalo preduzimati, jer je u razgovoru sa čelnicima Kantona Sarajevo dobio obećanje da će se za ZOI '84 pokušati naći rješenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak