Radnici GRAS-a spremni i na štrajk glađu

Radiosarajevo.ba
Radnici GRAS-a spremni i na štrajk glađu


Štrajk GRAS-a, koji je bio najavljen za 17. april je otkazan, ali kako je za Dnevni avaz rekao Adnan Himzanija, radnici ne odustaju od namjere da stupe u štrajk.

Kako je istakao Himzanija trenutno nema zakonskih pretpostavki za štrajk, te dodao da je potrebno da se završe pregovori sa upravom preduzeća, a potom i arbitraža.

"Riječ je o vrlo komplikovanoj proceduri. Sumnjam da će tim putem biti moguće riješiti brojne probleme koji se godinama gomilaju u Grasu", istakao je Himzanija.

Himzanija je rekao da pregovori čekaju okončanje sudskih i disciplinskih postupaka pokrenutih protiv oko 400 radnika GRAS-a zbog nedavne obustave rada u ovom preduzeću.

"Ljudi su ogorčeni i spremni na sve uključujući i proteste pred Vladom Federacije i štrajk glađu", naglasio jeu razgovoru za Avaz Himzanija i dodao da radnici, čija prosječna plata iznosi oko 870 KM, nemaju nikakve "ekstra zahtjeve", već da im se plati ono što zarade, te da se posveti veća pažnja ispravnosti i obnavljanju voznog parka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak