Radnici GRAS-a mogu ovjeriti knjižice

Radiosarajevo.ba
Radnici GRAS-a mogu ovjeriti knjižice


Radnici GRAS-a u naredna dva mjeseca moći će ovjeravati zdravstvene knjižice. Ovo je za Oslobođenje potvrdio Esed Radeljaš, predsjednik Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

"Održali smo sjednicu i donijeli odluku da radnici GRAS-a u naredna dva mjeseca mogu ovjeriti knjižicu, a da nama GRAS mjesečno uplaćuje iznos od 60 do stotinu hiljada maraka. To je odobreno na sjednici UO i vidjet ćemo, nakon što se izabere direktor GRAS-a, na koji način će se rješavati ovo pitanje", kazao je Radeljaš.

Amir Muminović, potpredsjednik Sindikata komunalne privrede GRAS-a, istakao je da su radnici u februaru i martu ove godine mogli ovjeriti knjižice, a da su nakon toga opet ostali bez zdravstvenog osiguranja. 

"Uprava Grasa će sigurno na oglasnim pločama pisanim putem obavijestiti radnike da mogu ovjeriti knjižice. I to je jedan u nizu pozitivnih iskoraka ka rješavanju problema u preduzeću", kazao je Muminović.

Mubera Begić - Žiga, v.d. direktorica GRAS-a, naglasila je da je ovo veliki pomak.

"Radimo na tome da stvorimo uslove da u skladu sa mogućnostima vršimo redovnu uplatu prema ZZO-u kako bismo osigurali kontinuiranu ovjeru knjižica jer nam je to u cilj. Ova dva mjeseca jesu pomak, ali nisu rješenje jer moramo raditi na tome da radnici uvijek mogu otići doktoru, a da ne razmišljaju da li je zdravstveno uplaćeno ili nije. Radnoj grupi za rješavanje problema u GRAS-u dostavila sam izvještaj, s tim što su opet tražili dodatne informacije koje će im biti naknadno proslijeđene", kazala je Begić - Žiga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak