Prvi studentski sajam u Sarajevu

Radiosarajevo.ba


FOTO: Damir Hajdarbašić, Radiosarajevo.ba

Prvi studentski sajam u organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS) i Inkubatora društvenih inovacija Munja održava se u Sarajevu.

Studentski sajam je okupio sve studentske organizacije s područja Kantona Sarajevo te one organizacije koje svojim radom doprinose razvoju kompetencija, vještina i aktivizma studenata.

"Cilj sajma je prezentacija rada studentskih predstavnika i organizacija te predstavljanje provedenih i planiranih aktivnosti", kazao je Ahmed Nurko, predsjednik SPUS-a.

Na studentskom sajmu učestvovale su 33 organizacije koje žele da predstave svoj rad studentima i drugim organizacijama i asocijacijama.

U okviru sajma planirana je i edukativna radionica Pokretljivost na tržištu rada koja će studentima pokazati kako se trebaju predstaviti budućim poslodavcima, te radionica Prava i obaveze studenata koja će studenskim predstavnicima skrenuti pažnju na njihova prava, te način na koji ih mogu ostvariti.

Iz SPUS-a su najavili i forum, po završetku sajma, o temi Studentski standardi u kojem će učestvovati rektor Univerziteta u Sarajevu Muharem Avdispahić, ministar nauke, obrazovanja i mladih Damir Marjanović, direktor Studentskog centra Emir Kadrić, te uime Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta Boris Ćurković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak