Prvi maj sunčan, uz malu oblačnost

Radiosarajevo.ba
Prvi maj sunčan, uz malu oblačnost

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost. 

Temperature u 08 sati: Bjelašnica 10 stupnjeva, Kupres 11, Drvar, Goražde i Livno 12,  Bugojno, Jajce, Sanski Most i Sokolac 13,  Sarajevo, Ivan Sedlo, Prijedor i Zenica 14, Banja Luka i Srebrenica 15, Bihać, Doboj, Stolac, Zvornik i Čapljina 16, Trebinje i Tuzla 17, Mostar i Neum 18, Bijeljina 19 i Gradačac 21 stupanj. 

Atmosferski tlak u Sarajevu je iznosio 949 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

Biometeorološka prognoza

Stabilne vremenske prilike pozitivno će djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti. 

Savjetuje se da slobodno vrijeme iskoristite za boravak na otvorenom, pri tome bi trebali posvetiti pažnju zaštiti od sunca obzirom da su prognozirane visoke vrijednosti UV indeksa. 

Poslijepodne su, pod uticajem sparnog vremena, kod osjetljivijih osoba moguće nešto izraženije tegobe, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak