Prvi dan škole u Sarajevu, Tuzli, Mostaru...

Radiosarajevo.ba


Prvi dan školske godine ostat će u sjećanju mnogim prvačićima širom Bosne i Hercegovine. U mnogim sredinama političari su iskoristili priliku da posjete škole i novim učenicima požele sreću, no malo je vjerovatno da će se prvačići sjećati njihovih govora. 

Njima je mnogo zanimljiviji program koji su za njih pripremili njihovi stariji drugari. 

U suradnji s portalima Tip.ba i Bljesak.info, donosimo fotografije sa svečanih prijema prvačića u Tuzli, Mostaru i Sarajevu

Prvačići u Tuzli

Povodom početka nove školske godine ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona Nađa Avdibašić-Vukadinović posjetila je Osnovnu školu Katoličkog školskog centra Sveti Franjo u Tuzli. U prvi razred Osnovne škole Katoličkog školskog centra Sveti Franjo u Tuzli ove školske godine upisano je 68 učenika, koji su raspoređeni u tri odjeljenja, piše portal Tip.ba.

Gradonačelnik Bešlić posjetio prvačiće

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić u pratnji načelnika Odjela društvenih djelatnosti Bože Ćorića i voditeljice Službe za odgoj, obrazovanje, mlade i šport Senade Sadović, posjetili škole Dr. Ilija Jakovljev i Šestu osnovnu školu.



U 26 osnovnih škola u Gradu Mostaru u ovoj školskoj godini upisano je 918 učenika u prvi razred osnovnih škola.

Sarajevo
U škole Općine Centar upisan je 651 prvačić, a u Kantonu Sarajevo u prve razrede osnovnih škola upisano je preko 3900 učenika

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević je tradicionalno obišao polaznike prvih razreda u ovoj općini i uručio im školske torbe sa priborom. Među posjećenim školama bile su i O.Š. Safvet-beg Bašagić i O.Š. Isak Samokovlija.

U torbi koju je dobio svaki prvačić nalazi se: puna pernica, set pribora za geometriju, plastelin, blok za crtanje, kolaž papir, saobraćajni bukvar, sigurnosni prsluk i reflektirajuća narukvica za sigurniji odlazak u školu, čokolada, igračka i čestitka.



Posjetom Osnovnoj školi Edhem Mulabdić u Sarajevu, federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić, resorni ministar u Vladi Kantona Sarajevo Fahrudin Oručević i ministar saobraćaja KS-a Haris Lulić danas su učenicima te škole poželjeli sretan početak nove školske godine.

Školski pribor za prvačiće u Općini Stari Grad

Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad posjetio je dvije škole u ovoj općini i poželio prvačićima i ostalim učenicima sretan početak škole.

Načelnik Hadžibajrić i Amina Deljković, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulture i sport danas su posjetili O.Š. Šejh Muhamed efendija Hadžijamaković i O.Š. Sedrenik.

U svim starogradskim osnovnim školama učenici starijih razreda su za svoje mlađe kolege pripremile prigodan program i zaželjeli im dobrodošlicu u školske klupe,

Općina Star Grad obezbijedila ruksake i školski pribor za prvačiće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak